Kenneln

Mitt kennelnamn Bombadillas fick jag godkänt i 1990 då bodde jag i Sverige.Med på flytten från Norge var 3.am cocker spaniels.2 svarta hanar och ei röd/vit tik och en dvärgpudel,som var maskot.

Dom första hundane vid namn Arillo:Gjorde det bra som valp,med resultat BIS valp på N.S.K sedan blev det nogra ck i vuxen ålder.

Panderosas Space Cruiser  var 2.år när han flytta till meg.Hans utst resultat taler for sig selv.Han blev NUCH Panderosas Space Cruiser.Han oppnådde mange fine resultat på utst.i Norge,bl.a BIS på N.S.K.

Chckmates Shady Lady:Hade cert på utst.i Norge.Hon dog tyvärr mycket ung av akut inflammation i hjärtemuskelen.Hon hade inga valpar.

Jag skaffade mig en ny röd/vit tik vid namn Checkmates Rambling Rose:Efter Frandees Trademark och Checkmates Keep Dancing.Rambling Rose hade 2.cert och BIM på utst i Norge.Hon blev parad i 1992 med Disodils Iso Grifo och är stamtik på dom flerfargade hundarna.Ur den kullen behöll jag to valpar.1hane och en tik varav 1NUCH Bombadillas Atlas Fighter.Tiklinjen har jag använt hela tiden på dom flerfärga hundarna.

Dom ensfärgade hundarna startade med en tik från Bobby-Linas Kennel vid namn NUCH Bobby-Linas Attractive Woman.Efter SUCH Maggidosans Dennis Delightful och Panderosas Marylyn Monroe.Bonnie som hon kallades i dagligtal var svart/tan blev NUCH.Hon blev parad med INT NORDUCH Panderosas Onassis i 1993.Jag behöll 1hane och en tik och båda blev champions.NORDUCH Bombadillas Cobra Jet och SUCH NUCH Bombadillas Comment CA-VA.

I dag finns to am.cocker spaniel hemma. Båda flerfärgade.Am.cocker spaniels uppfödning har lagt på is nu et par år p.g.a skolegang och dylikt. Har varit på utställningar ibland.

Tax L.N

Kom in i mitt liv i 2006 som en ren tillfällighet.Jag var på besök hos Kennel Vesterhaug som hade en kull valpar.Jag var bekänt med uppfödaren sedan en tid tillbaka och i denna kull var der endel hanar.Så med mycket fram och tilbaka så blev det en hane från Kennel Vesterhaug.Jag lärde meg mycket om rasen.Var på utstillingar,gikk spor med god hjelp från uppfödaren,och tusen takk.Så är hunden idag.SEU(V)CH.SE(V)CH Vesterhaugs Adrian.Adrian har mange fine plac.på utst.bl.a.BIR SKK.BIS.plac på SVTK.

I 2008 kom en tik till kennelen från Kennel Örnberget vid namn Örnbergets Zabina.Hon var bara underbar från första stund.Hon fant sig tilretta vid Adrian och dom blev goda kompiser.Jag ställde ut Zabina med många fina resultat.Hon är BIS valp.Hon har bl.a BIR på SKK och res.BIG plac.Hon är idag SEU(V)CH SE(V)CH Örnbergets Zabina.Hon har och H.P på spor.
Kennelen består av 2.taxar L.N.som er psykisk,fysisk sunda och friska och med goda resultat på utstilling och spor.